Доказано е, че най-ефективният и успешен метод за увеличаване на посещенията, импресиите и конверсиите -  това са социалните мрежи. Абсолютен лидер сред тях е Facebook! Има случаи, когато там рекламата може да ни излезе до седем пъти по-евтино спрямо втората най-достъпна медия в класацията - Twitter. Звучи невероятно, но дори с едни 5 долара, похарчени на ден вие може да получите наистина зашеметяващи резултати от реклама във Facebook

С малко информация лесно ще се насочите така, че да успеете да постигнете голяма ефективност чрез Facebook Ads. Съществуват определени стъпки, които трябва да следвате,ако искате да направите вашата реклама успешна и доходоносна. 

Как може да се ориентираме най-лесно?

Със сигурност е възможно да изпуснем много неща, защото при Facebook винаги има много за учене. Обаче информацията, която ви е нужна, може да бъде поднесена и в стегнат вид, така, че да бъде максимално полезна дори и за тези, които тепърва "прохождат " в това начинание.

Нужните действия могат да бъдат разделени в няколко раздела за максимално улеснение на работата.

Първият от разделите обезателно ще е въведение във Facebook Ads. Необходимо е да се направи един професионален поглед върху всички фактори, които един бизнес взема предвид при направата на своя избор за най-подходяща Facebook реклама. Цифрите говорят сами по себе си - днес повече от 3 милиона бизнеси и брандове пускат своите реклами във Facebook, което води и до създаването на нови и силни връзки със своите потенциални и лоялни клиенти. Положителните страни са много - бързо и мигновено влияние върху трафика, лесно за проследяване кампании, абсолютен 100-процентов контрол върху бюджета, както и таван за цената на един клик, опции за таргетирне и други.

Вторият раздел е подходящо да бъде наречен полезни съвети /въпроси, отговарящи на питания Как да....?/. Когато решите да започнете да рекламирате, трябва да фокусирате вашата реклама по един уникален начин към потенциалните ви клиенти. Този процес не е сложен - според целите изберете публиката, вида на рекламата и размера на бюджета и създайте самата реклама. Опитайте се да промотирате страницата си и да подсилите своите публикации. Привличането на повече хора във вашата страница също е от голямо значение, както и да търсите постоянно увеличаване на конверсиите на уеб страницата ви. Проследявайте тези конверсии.

Третият раздел ще насочи към кого трябва да е насочена рекламата във Facebook? Всякакъв вид реклама във Facebook може да бъде таргетирана към точно определена аудитория и това я прави толкова ефективно и мощно средство за развитието на бизнеса ви. Има много начини и стратегии, подходящи за това. Критериите, по които можете да подбирате кои хора да виждат рекламите ви, са стотици - възраст, пол, интереси, език, местоположение, поведение и много други.

Четвъртият раздел е насочен към анализ, бюджет и успешни стратегии. Когато определяте своя бюджет за Facebook рекламите, трябва много внимателно да обърнете внимание на два особени елемента,а именно колко сте склонни да похарчите и кога смятате да започнете с вашите инвестиции.

Автор: Анита Найденова

Add a comment

Необятното пространство в интернет ни дава огромни и най-различни възможности за рекламиране, а предимствата му спрямо останалите начини за реклама са безспорни и заслужават нашето внимание, което трябва да им обърнем.

Рекламата в online пространството могат да бъдат изцяло насочени към потребителите, за които е предназначена. Предпочитана е  заради сравнително по-ниските си разходи, които акумулира и от друга страна - по-голямата ефективност, за която дори получаваме реални данни.

Няма съмнение, че ако сте собственик на някакъв бизнес /без значение малък или голям/, за да успеете правилно да го развиете и да увеличите броя на своите клиенти, вие се нуждаете от интернет реклама. Тя ще ви предостави една огромна възможност. В днешно време никое друго средство не е толкова мощно, че да ни дава да имаме достъп до хиляди потенциални клиенти и да ни отваря толкова възможности за развитие. Освен интернет, разбира се.

Съществуват многобройни и най-различни начини за рекламиране в интернет, а списъкът от инструменти нараства постоянно. В по-развитите страни ежедневно се появяват все по-различни и нови начини за online реклама. Естествено, за да стане това, на първо място вие трябва да имате уеб сайт или Facebook страница, като най-добре би било да разполагате и с двете. Работата по сайта трябва да бъде честа, дори ежедневна, ако се налага за да се добавя актуално и полезно съдържание за потребителите. Добра опция би било да качвате по-често различни статии и видеа в подходяща за това блог секция. Следвайки тези принципи, вашият сайт ще се развива постоянно с течение на времето. А от тук ще придобиете авторитет в очите на Google, от което следва, че вашият сайт ще бъде ранкиран по-добре в търсените резултати и все по-голяма аудитория ще научат за вас и бизнеса ви.

Важно условие за вашата успешна реклама в интернет е много добре да успеете да оптимизирате своя сайт по определени ключови думи. Процесът е известен още като  Search Engine Optimization или накратко SEO. Съществуват уеб – агенции, които се занимават с тази задача. Техните специалисти могат значително да ви помогнат в оптимизацията на сайта. 

За да постигнете значителен успех в интернет рекламирането, трябва да имате ясен и точен маркетингов план. Потърсете консултант, поставете си цели, определете си бюджет и срокове за анализиране ефективността от вашата реклама. 

Ние в AdoBiz предлагаме индивидуални онлайн маркетинг консултации, които могат да ви помогнат.

Ето някои основни съвети, които ще бъдат ваш добър приятел в една кампания с интернет реклама:

- Какви очаквания имате от рекламата като брой посещения, поръчки и други.

-Определете каналите които ще ползвате и по какъв начин. Правилно ги разпределете времево и определете правилна таргет аудитория за всеки продукт.

-Правилно разпределете инвестициите си, като се старайте да не избирате минимума  бюджет за всеки канал. Така няма да дадете достатъчно шанс на отделни канали и може да се окаже, че инвестицията ви е била напразна.

-Доверете се и опитайте с помощта на фирма-изпълнител. Изберете такава, която има зад гърба си достатъчно опит и проекти с доказани резултати и която предлага по-широк набор от услуги.

Като заключение - рекламата в интернет, това са различните инструменти на всякакви платформи, социални мрежи и търсачки които вие може да използвате с цел оптимизирането и развитието на вашия бизнес, вашата фирма.

Автор: Анита Найденова

 

Може да разгледате и дгугите статии на подобна тематика в този блог:

Интернет рекламата – как да стартираме?

Предимства на рекламата в интернет

Защо онлайн присъствието е важно за вашия бизнес?

 

Add a comment

Здравейте,

Много се радваме да посетите нашия блог. Тук ще намерите интересни статии, съвети и похвати в областта на онлайн маркетинга и интернет рекламата.

Може да започнете с няколко статии от нашия списък:

 

Как бизнесът използваше онлайн рекламата през 2018-а година?

Можем ли да рекламираме безплатно в Интернет?

Интернет рекламата – как да стартираме?

Интернет рекламата - как да рекламираме?

Предимства на рекламата в интернет

Защо онлайн присъствието е важно за вашия бизнес?

Всяка фирма/компания трябва да притежава уеб сайт

 

Ако вече сте ги прочели, предлагаме да посетите нашия сайт AdoBiz, където ще намерите информация за услугите предлагани от нас. 

Add a comment